{ "Description": "Controlebestand voor domeineigendom voor Microsoft 365 - plaats in de hoofdmap van de website", "Domain": "bcoached.be", "Id": "d4fca6e2-d8b1-4091-98e1-a3c675d10de4" }
top of page
_MG_1014_LR web.jpg

Job Coaching / loopbaanbegeleiding

"Vind jouw wergkgeluk"

Loopbaanbegeleiding focust zich in het bijzonder op werk en carrière of vragen in verband met de loopbaan. 

Het is belangrijk om vanuit een realistisch zelfbeeld je talenten, kwaliteiten en mogelijkheden helder te hebben, te (her)ontdekken wat je inspireert, motiveert en energie geeft. Hiermee kan je sturing geven aan je loopbaan in een richting die het beste bij jou past. 

Je kan gebruik maken van de VDAB loopbaancheques, zo investeer je slechts 80€ voor 7 uur loopbaanbegeleiding.

Coaching & Therapie: Services
_MG_1025_LR web.jpg

Wie, Wat, Waarom...Werkgeluk?

Werkgeluk is niet alleen een trendy begrip in de moderne arbeidswereld; het is ook essentieel voor ons welzijn en succes in het leven. Maar wat betekent werkgeluk eigenlijk en hoe kun je het vinden? Laten we er even dieper op ingaan

7 tips
die jou nu al kunnen helpen om je werkgeluk te vinden

Werkgeluk is het gevoel van tevredenheid, voldoening en plezier dat je ervaart in je werk. Het gaat verder dan alleen een salaris en omvat aspecten als passie voor wat je doet, positieve relaties met collega's, een gezonde werk-privébalans en het gevoel dat je werk betekenisvol is. Werkgeluk is de kunst van het elke dag met een glimlach naar je werk gaan.

Waarom is werkgeluk zo belangrijk?

Werkgeluk heeft een directe invloed op je algemene welzijn. Gelukkige werknemers ervaren over het algemeen minder stress en zijn emotioneel veerkrachtiger.

Ze zijn dan vaak  ook productiever en meer gemotiveerd om hun best te doen.

Daarnaast heeft Werkgeluk kan ook een invloed op je fysieke gezondheid. Minder stress op het werk kan leiden tot een gezonder lichaam en een lager risico op gezondheidsproblemen.

Tevredenheid op het werk kan leiden tot een betere prestatie en ook groeimogelijkheden. Gelukkige werknemers zijn vaak meer betrokken en worden eerder opgemerkt voor promoties.

En zo is de cirkel rond. Of nog beter: kom je in een positieve spiraal. 

Hoe vind je werkgeluk?

1.     Ontdek je passie:

Wat vind jij nu echt leuk om te doen? . Als je je passie volgt in je carrière, is de kans groter dat je werkgeluk vindt.

2.     Bouw positieve relaties op:

Investeer in goede relaties met je collega's. Een ondersteunende en vriendelijke werkomgeving draagt bij aan je geluksgevoel.

3.     Werk-privébalans:

Zorg voor een gezonde balans tussen werk en privé. Neem voldoende tijd voor ontspanning en persoonlijke activiteiten. 

4.     Zoek betekenis:

Probeer de betekenis te vinden in je werk. Begrijp hoe jouw input bijdraagt aan de organisatiedoelen of aan de samenleving als geheel.

5.     Streef naar groei:

Blijf leren en ontwikkelen in je carrière. Het behalen van nieuwe doelen en uitdagingen kan je geluksgevoel vergroten.

6.     Wees dankbaar:

Focus op wat je hebt en waardeer je positieve aspecten op het werk. Dankbaarheid kan je algehele tevredenheid vergroten.

7.     Luister naar jezelf:

Luister naar je innerlijke stem en wees bereid om veranderingen aan te brengen als je ongelukkig bent in je huidige job. Soms is het nodig om een andere weg in te slaan.

In de zoektocht naar werkgeluk is het belangrijk om te onthouden dat het voor iedereen anders kan zijn. Wat voor de een werkt, hoeft niet noodzakelijkerwijs voor de ander te gelden. Het is een persoonlijke reis die begint met zelfbewustzijn en zelfreflectie.

Kortom, werkgeluk is meer dan alleen maar de dag doorkomen. Het is de sleutel tot een vervuld, bevredigend leven en een succesvolle carrière. Door je passie te volgen, positieve relaties op te bouwen en betekenis in je werk te vinden, kun je werkgeluk bereiken en een leven leiden dat de moeite waard is om te leven.

bottom of page